Камере су највећи адути „Самсунгових“ нових „галаксија“

„Галакси С9“ и „галакси С9 плус“, представљени у Барселони, најновији су „Самсунгови“ адути у окршају за доминацију на тржишту паметних телефона. Оба модела у Србији ће бити доступна од 16. марта.

„Самсунг" се овај пут није много фокусирао на величину и изглед уређаја, већ на камере и оно што је „испод хаубе“. Нови модели задржали су исте дијагонале супер АМОЛЕД екрана као прошлогодишњи - 5,8 инча (14,7 центиметара) за „галакси С9“ и 6,2 инча (15,7 центиметара) за „галакси С9 плус“.

Ипак, испод њих је спакован процесор „Калком снепдрегон 845“, као и 64 гигабајта простора за складиштење података са могућношћу додавања микро СД картица.

„Галакси С9“ долази са четири гигабајта радне меморије и батеријом од 3.000 милиампер часова, док „С9 плус“ има шест гигабајта радне меморије и 3.500 милиампер часова.

Што се камера тиче, на које је „Самсунг“ посебно поносан, оне су прве камере са механички прилагодљивом апертуром (отвором на објективу), којим може да се прецизно прилагођава количина светлости.

Сензор главне камере има 12 мегапиксела укључује и другу генерацију дуалпиксел аутофокус технологије.

Супер успорени (Super Slo-mo) режим снимања омогућава да корисници праве успорене видеозаписе са 960 слика у секунди (са резолуцијом од 720 пиксела), чиме ће, како кажу из „Самсунга“, корисници моћи да направе фантастичне снимке.

Апликација за камеру је такође редизајнирана, па се лакше може прелазити из бројних модова за снимање.

Оба телефона поред задње, главне камере, имају и предњу од осам мегапиксела, а осим тога, „С9 плус“ добио је и другу камеру на полеђини.

Што се дизајна тиче, можда највеће изненађење (осим тога што је задржан улаз за слушалице) је да је „Самсунг“ променио позицију сензора за отисак прстију на позадину.

„Галакси С9“ и „С9 плус“ биће доступни у Србији од 16. марта. 

број коментара 1 пошаљи коментар
(понедељак, 26. феб 2018, 10:43)
anonymous [нерегистровани]

S6

Nazalost taj Adut ( kamera) .. nije ni blizu bolja od stare S6 , generalno Samsung S6 sa 16MP kamerom ostaje na vrhu po kvalitetu slike, imam S8 , ali kad god nesto slikam moram iz dzepa da vadim S6 .. jednostavno S8 ne moze da mu pridje ni blizu a S9 sa 12mp ti skoro istom kamerom kao na S8 .. zali boze sto im je Adut