„Орби прајм“ – наочаре са уграђеном камером

Са популарношћу виртуелне реалности, појављују се и различите врсте камера од 360 степени за потрошаче, а међу њима се, због специфичног дизајна, издвајају наочаре са уграђеним камерама. У некој другој реалности, овакве наочаре би биле резултат споја „Гугл“ наочара и „Гопро“ акционих камера, пише „Глас Америке“.

Адил Суранчин из компаније „Орби“ која их производи, објашњава да су те модерне наочаре, заправо камера са четири објектива, два напред и два позади. Резултат је видео-снимак у 4К резолуцији у који потпуно утонете.

„Правимо прве наочаре које снимају у 360 степени“, истиче Суранчин.

Видео-материјал се снима из перспективе особе која носи наочаре и функционише и без употребе руку.

„Ставите их, притиснете дугме и можете да се опростите од свих носача и статива који су вам сада потребни за акционе камере. Свака камера има видно поље од 180 степени тако да можете да снимите комплетну куполу“, каже Суранчин.

А за оне који су забринути за приватност, Суранчин каже да постоје ЛЕД индикатори односно ЛЕД светла која се упале када траје снимање тако да сви около знају да је снимање у току.

Видео-материјал може одмах да се подели, а фајлови се чувају на меморијској картици.

Наочаре су отпорне на воду, имају анти-рефлексни слој и за 399 долара могу да се поруче унапред, да би стигле током августа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво