Кинеска полиција користи наочаре с технологијом препознавања лица

Припадници кинеске полиције почели су да користе специјалне наочаре које имају технологију за препознавање лица.

Наочаре су постале део опреме за надзор. У питању су сунчани модели који садрже и напредну технологију намењену за препознавање лица.

Тренутно су у фази тестирања на железничким станицама у граду Женгжоу, где их полиција користи за „скенирање“ путника. Реч је о периоду великих гужви и густог саобраћаја уочи Кинеске нове године, преноси британски Телеграф. 

Полиција је саопштила да је уз помоћ новог „асесоара“ откривено седам осумњичењих за извршење тешких кривичних дела, након чега су ухапшени. Такође, откривено је 26 особа које су путовале под лажним идентитетима.

Кина већ дуже време улаже у напредне технологије за праћење, те развој вештачке интелигенције за идентификацију особа и дигитално праћење одређених особа у градовима.

Процењује се да ће ова земља имати више од 600 милиона сигурносних камера до 2020. године.

Наочаре се развијају у граду Женгжоу, а производи их компанија "LLVision Technology Co" из Пекинга.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво