Мајор Том у „тесли“ крстари свемиром, Трамп честитао Маску

Јутро после великог успеха „Спејс икса“ и успешног лансирања „фалкон хевија“, најснажније ракете данашњице, пресабирају се утисци. Амерички председник Доналд Трамп честитао је на „фантастичном успеху“ оснивачу компаније „Спејс икс“, Илону Маску, који и даље скоро да не може да поверује да је лансирање прошло успешно.

Мајор Том у „тесли“ крстари свемиром, Трамп честитао Маску Мајор Том у „тесли“ крстари свемиром, Трамп честитао Маску

„Фалкон хеви“ синоћ је постала најснажнија ракета у употреби, која ће, далеко јефтиније од конкуренције, моћи у свемир да однесе 64 тоне терета, што ће омогућити даље истраживање свемира и могуће одласке људских посада на друга небеска тела.

Једини путник на ракети била је лутка у астронаутском оделу (популарно названа мајор Том због лика из песме Space Oddity Дејвида Боувија, која је све време пуштана током лансирања) смештена у Масков „тесла роудстер“.

„Спејс икс“ је објавио и неколико сјајних фотографија електричног аутомобила док кружи Ван Аленовим појасевима око Земље.

Упркос томе што централни потисник није успео да безбедно слети на океанску баржу, читава мисија је означена као изузетан успех.

„Још покушавам да схватим шта се све десило. Све ми је деловало невероватно. Све време пред лансирање имао сам слику експлозије у глави, али то се, срећом, није десило“, рекао је Маск на конференцији после лансирања.

Бројне похвале и честитке почеле су да пристижу после успешног лансирања, а међу њима је био и председник САД Доналд Трамп, који је читав догађај назвао „врхунцем америчког прогреса“.

„Честитам Илону Маску и 'Спејс иксу' на успешном лансирању 'фалкон хевија'. Ово достигнуће, заједно са Насиним комерцијалним и међународним партнерима, наставља да представља америчку генијалност у најбољем светлу“, истакао је амерички председник.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
27° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво