Нови пад – биткојн испод 6.000 долара

Биткојн је изгубио још 13 одсто вредности, спустивши се на ниво испод 6.000 долара, чиме је најпознатија светска виртуелна валута од почетка 2018. године изгубила више од 50 одсто вредности.

Биткојн бележи снажан пад у последње време због страха од регулаторних ограничења најављених у многим земљама према овом тржишту у повоју, што је изазвало панику међу инвеститорима, који су прибегли распродаји валуте обарајући јој цену, извештава агенција Ројтерс.

Ова виртуелна валута је у децембру достизала цену од готово 20.000 долара.

На луксембуршкој Битстамп берзи, биткојн је јутрос тргован за 5.920 долара, што је његова најнижа цена од средине новембра, пре него што се мало опоравио. 

Друге криптовалуте су такође ове године значајно ослабиле.

број коментара 4 пошаљи коментар
(петак, 09. феб 2018, 14:41)
anonymous [нерегистровани]

Kao Superhik...

... otimaj od siromasnih i daji bogatima. Ili je u pitanju ipak obicna prevara? Samo jedno sam siguran: Robin Hud sigurno nije.

(среда, 07. феб 2018, 13:43)
anonymous [нерегистровани]

Srecom nisam kupio "bitkojen", jer....

............nisam imao - para! A, nemam ih ni - danas!?

(уторак, 06. феб 2018, 20:37)
anonymous [нерегистровани]

sisanje

mnoge ovcice ostadose bez svoga runa

(уторак, 06. феб 2018, 13:48)
глас разума [нерегистровани]

Ствари јасне и предвидиве

За пар година, а можда и пар месеци, нико више неће помињати Биткоине... То је неко протурио фору да мазне велику лову, када је тај посао одрађен како треба, та валута пада стрмоглаво и одлази у безначјност историје. Био једном један Биткоин... на којем су неки опаки преваранти који су имали инсајдерске информације зарадили велики новац... Истини за вољу увек има и оних часних играча који су неким пуким случајем добро одиграли плес са Биткоинима... знате то вам је као илегални Аутобус, он на одређеној релацији вози илегално или полулегално и поред предвиђених пар путника ту увек уђе и пар случајних легалних који се превезу, тек да ствар изгледа нормално.