Фитнес апликација открила локације тајних америчких база

Подаци о путањама за трчање и вежбање, које војници деле онлајн путем апликације „Страва“, могу да се користе за лоцирање тајних база.

Осетљиве информације о позицијама и особљу војних и шпијунских база широм света откривени су помоћу апликације за фитнес Страва. Према објављеним подацима на мапама се јасно виде путање по којима су корисници ишли током вежбања.

Мапа, објављена у новембру прошле године, показује сваку појединачну активност која је учитана у Страву - више од три милиона индивидуалних џи-пи-ес тачака.

Апликација иначе може да се користи на паметним телефонима или фитнес уређајима да би се виделе популарне путање за трчање у великим градовима или у забаченим деловима где нема много људи.

Међутим, војни стручњаци су недавно приметили да је мапа толико детаљна да потенцијално открива изузетно осетљиве информације о активном војном особљу које је користи.

Аналитичар Нејтан Расер први је приметио ово, објашњавајући да се на мапи лако могу уочити америчке базе.

„Ако војници користе апликације као и сви остали корисници, укључивање локатора када иду да вежбају може да буде посебно опасно“, објашњава Расер.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво