„Тесла моторс“ подбацио са производњом „модела 3“

Произвођач електричних аутомобила „Тесла моторс“ није испунио производне циљеве за свој нови седан „модел 3“.

Компанија са седиштем у Пало Алту, у Калифорнији, направила је 2.425 „модела 3С“ у четвртом кварталу. То је тек делић од 20.000 јединица месечно, колико је обећао извршни директор Илон Маск прошлог лета када је аутомобил први пут ушао у производњу, преноси агенција АП.

Ипак, „Тесла“ је премашио укупне циљеве продаје, испоручивши 101.312 „модела С“ и теренаца „модел икс“ у 2017. години, што је за 33 одсто више него годину раније.

Све очи су, међутим, упрте на „модел 3“, први „Теслин“ аутомобил већег обима производње уз ниже трошкове, који је од кључног значаја да компанија оствари свој циљ - да постане профитабилан, водећи произвођач аутомобила.

„Тесла“ је у једном тренутку имао више од 500.000 потенцијалних купаца на листи чекања за „модел 3“.

У јучерашњем саопштењу, компанија се захвалила купцима који су и даље остали уз њих, „стрпљиво чекајући своје аутомобиле“.

Из „Тесле" кажу да су остварили знатан напредак у отклањању неких „уских грла“ у производњи крајем четвртог квартала. Сада очекују да ће на крају првог тромесечја 2018. производити 10.000 „модела 3С“ месечно, а до краја другог квартала и 20.000 месечно.

Компанија истиче да се фокусира на квалитет и продуктивност фабрике, а не само на испуњавање циљаног обима производње.

Акције „Тесле“ су ноћас пале за два одсто на 310,5 долара у продуженом трговању.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи