„Епл“ на суду због успоравања старијих модела телефона

Амерички технолошки гигант суочава се са две тужбе љутих власника њихових производа након што је пре неколико дана обелодањено да „Епл“ намерно успорава старе „ајфоне“.

„Епл“ на суду због успоравања старијих модела телефона „Епл“ на суду због успоравања старијих модела телефона

Најновију тужбу поднели су корисници из Илиноиса, Охаја, Северне Каролине и Индијане. „Еплов“ потез описали су као „превртљив, неморалан и неетичан“, а како наводе у тужби, компанија је измислила надоградње оперативних система како би намерно успорила или спустила брзину перформанси „ајфона“ 5, 6 и 7.

Тужбу против америчке компаније у Лос Анђелесу поднео је и Стефан Богдановић. Он тврди да то што „Епл“ ради наноси штету бројним корисницима. Богдановић, чији случај се односи на власнике „ајфона 7“, истиче да је компанија успорила старије генерације уређаја да би присилила људе на надоградњу система.

Представници „Епла“ још се нису огласили поводом ових тужби.

Власници старијих „ајфона“ већ дуго се жале на спорији рад својих телефона. Неки су пробали да замене батерије новом, што се испоставило као корисно јер је повећало брзину рада уређаја.

„Епл“ је пре неколико дана признао да је успоравање телефона део увођења нових функција у оперативни систем Иос за „ајфон“ уређаје шесте и седме генерације.

Америчка компанија истакла је да старе мобилне телефоне није успорила да би присилила кориснике на надградњу, већ да би „зауставила извлачење енергије из батерије и зауставила изненадно гашење уређаја“.

Иако је, како наводе у „Еплу“, њихов циљ пружање најбољег искуства купцима, литијум-јонске батерије временом слабе и не могу да се изборе са великим захтевима јер почињу да имају проблем с испоручивањем максималне снаге.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво