У продаји „Еплова“ звер која није за свакога

Уз цену која се креће од 4.240 до 14.000 евра, нови „Еплов“ десктоп рачунар „ајмек про“ спреман је да се пре празника нађе у рукама власника. Циљана група су дизајнери и програмери који већ имају искуства са уређајима америчког технолошког гиганта.

У продаји „Еплова“ звер која није за свакога У продаји „Еплова“ звер која није за свакога

Они који користе „Еплове“ рачунаре без трачка сумње жудеће за „ајмеком про“ који је од данас у продаји. Међутим, за већину људи боље је да се све заврши на жудњи за овом машином.

Цене за ове рачунаре крећу се од 4.999 долара (4.240 евра). Наравно, сва побољшања и додаци повећаће суму коју ће власник морати да издвоји све до 14.000 евра.

„Епл“ је „ајмек про“ најавио још у јуну тако да се највећи број заинтересованих за овај рачунар до данас обавестило о детаљима, то јест његовим могућностима.

Нови „Еплов“ десктоп рачунар опремљен је моћним „Интеловим“ процесором "Xeon" класе W са осам, 10, 14 или 18 језгара. Амерички технолошку гигант ипак саветује 10-језгарну верзију, због учесталости.

Још један од многих избора који ће бити пред купцима је на пољу графике: две верзије "Radeon Pro Vega" карте.

Од портова, на „ајмеку про" биће по четири Thunderbolt/USB-C и USB-A, слот SDXC и, наравно, улаз за слушалице.

Када је о монитору реч, будући власници могу да рачунају на већ славни Retina 5-K, којим је опремљен 27-инчни „ајмек“. 

Магичне особине ређају се једна за другом, али савет оних који су имали прилику да испробају ову „звер“ је да купци добро размисле пре куповине. Најважније је тачно знати за шта ће будући рачунар бити коришћен. 

Разлог за то није само висока цена међу „обичним“ корисницима рачунара. Чак и они који су у потрази за изузетно јаком машином за професионалце која нема могућност доградње треба да размотре какве још опције имају тренутно.

Такође, треба имати на уму да је за наредну годину најављен „мек про“ који је обавијен велом тајне, али је познато да ће бити за оне који су у потрази за гладијатором међу компјутерима за професионалце.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи