„Фејсбук“ ангажује 1.000 људи за борбу против лажних огласа

Компанија „Фејсбук“ саопштила је данас да ће запослити више од 1.000 особа којe ће бити задуженe да спрече лажне огласе који се праве да би променили ток избора.

„Фејсбук“ је претходно предао америчком Конгресу око 3.000 реклама које се доводе у везу са Русијом, а у којима су наводно коришћена горућа питања како би се људи окренули једни против других уочи председничких избора у САД прошле године, наводи АФП.

„Данас предајемо те рекламе конгресним истражитељима“, навео је у објави на интернету потпредседник „Фејсбука“ за светску политику Џоел Каплан.

Према његовим речима, изгледа да велики број тих реклама појачава расне и друштвене поделе.

Каплан је најавио да ће „агресивни кораци“ које ће „Фејсбук“ предузети укључити запошљавање више од 1.000 особа како би се унапредили тимови за преглед светских реклама у наредној години.

„Фејсбук“ је јуче саопштио да планира да преда на увид америчком Конгресу копије око 3.000 политичких реклама на својој друштвеној мрежи, за које се сумња да су купили Руси током и након председничке трке у САД 2016. године.

„Фејбсук“ је већ пружио информације специјалном саветнику САД у истрази о руском мешању у председничке изборе Роберту Милеру, рекао је извор Ројтерса прошлог месеца.

Москва је упорно демантовала мешање у председничке изборе.

Оснивач „Фејсбука“ Марк Закеребeрг одбацио је раније оптужбе председника САД Доналда Трампа који је рекао да је ова компанија против њега, али је додао и да жали због својих изјава после избора.

„'Фејсбук' је одувек био против Трампа. (Друштвене) мреже су одувек биле против Трампа“, написао је председник САД на свом налогу на Твитеру, описавши тако и новине Њујорк тајмс и Вашингтон пост, а такође се запитао да ли су сви они сарађивали.

Представници „Фејсбука“, „Твитера“ и „Гугла“ позвани су да сведоче пред Обавештајним комитетом америчког Сената 1. новембра о наводима у вези са мешањем Русије у америчке изборе.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво