У градска језгра ће моћи само мала електрична возила у хитним случајевима

Стручњаци у свету кажу да градска језгра никада неће остати без неког вида транспорта. Инвалиди, мала деца, труднице, повређени и они којима се жури, моћи ће да користе мала електрична возила без возача, која ће се наручивати преко оператера мобилних телефона. Остали ће у град возом, бициклом или пешке, кажу студије које смо видели на Сајму аутомобила у Франкфурту.

Велики градови већ сада не могу да приме све који желе у центар аутомобилом. Саобраћајнице нису довољно велике, загађење је ван свих стандарда, па ће, на пример, већина градова у Европи забранити аутомобилима са стандардом „евро 5“ улаз у градске целине већ од нове године.

Ценама паркинга које сада износе и до пет евра на сат, Париз истерује возила на градске ободе где их чека метро. Мишљење стручњака је да аутомобили у самом језгру градова морају бити мала искључиво електрична возила за двоје.

„Договор великих произвођача око овог стандарда је на столу и ми већ развијамо такав вид транспорта Очекујемо да се сви умрежимо и да различита возила комуницирају како би се растеретили градови“, објашњава Дитер Зече из „Дајмлера“.

„Мини“, „Хонда, „Мерцедес“, БМВ, „Фолксваген“ и остали произвођачи спремили су своје верзије аутомобила без возача за центар града.

Доста полемике изазива чињеница да аутомобили круже и нису ничије власништво, а употребљавају се по потреби.

Тиме се и решава проблем паркинга који не би требало ни да постоји у центру града.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво