„Фејсбук“ тестира алат за игнорисање „досадних пријатеља“

Уколико имате пријатеље који вам досађују честим објављивањем фотографија, видео-клипова, дужих или краћих текстуалних порука друштвена мрежа „Фејсбук“ ускоро би могла да понуди решење и за ту „бољку“.

Реч је о опцији Снуз (Snooze), која ће корисницима Фејсбука омогућити да привремено престану да прате одређене особе, странице или групе, како им се њихове објаве не би појављивале међу новостима. Снуз нуди могућност прекида праћења на 24 сата, седам или 30 дана.

Многим корисницима ће дефинитивно опција бити корисна, јер ће успети да избегну одређене садржаје.

Снуз је тренутно на располагању само малом броју корисника, а налази се у горњем десном менију, тако да корисници виде ту опцију пре опције Не прати (Unfollow).

Фејсбук тако припрема још једну опцију за избегавање „досадних пријатеља“. Слична опција See fewer posts like this (види мање објава попут ове) је слична, али није јасно до које мере уклања садржај неке особе из Њуз фида.

Снуз је ипак конкретна опција, која нуди наставак нормалног праћења корисника након одређеног времена.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво