„Ајфон 10“, паметни телефон будућности!

Од „епл воча“, преко „епл телевизије“, нове генерације „ајфона“ – „ајфона 8“ и „8 плус“, представници „Епла“ са Тимом Куком на челу стигли су до паметног телефона будућности „ајфона 10“. „Десетка“ је змај међу смартфонима јер се откључава када га власник погледа, бежично се пуни, извршава 600 милијарди операција у секунди...

„Ајфон 10“, паметни телефон будућности! „Ајфон 10“, паметни телефон будућности!

20.57 – Цена футуристичке „десетке“ кретаће се од 999 долара, моћи ће да се наручи, а испорука ће почети 3. новембра.

20.44 – Батерија новог „Епловог“ поноса траје два сата дуже него код „ајфона 7“, а пуни се бежично „Ер пауер“ (Air Power) системом, по потреби, истовремено са „епл вочом“ и слушалицама. 

20.25 – „Ајфон 10“ је закључан док га власник не погледа - Face ID вас препознаје захваљујући бионичком чипу који користи програм препознавања лица. У односу на отисак прста, овај систем је безбеднији јер је вероватноћа да неко има исто лице као власник један према милион. „Десетка“ уводи такозване анимоџије – анимиране емоџије који се могу контролисати изразом лица. 

20.16 – На телефону следеће деценије, паметном телефону будућности тимови у „Еплу“ радили су годинама. Резултат је „Еплов“ кец из рукава „ајфон 10“ (iPhone X). Овај модел биће доступан у белој и сребрносивој нијанси и може се похвалити са 600 милијарди операција у секунди. Нема дугме Home, корисник само додирне екран и телефон се „буди“. Повлачење прста нагоре по екрану у било ком моменту врати ће корисника на почетну страну.  

19.55 – На реду је „ајфон“! Нова генерација „ајфона“ – „ајфон 8“ и „ајфон 8 плус“. Телефони ће бити доступни у три боје црној, сребрносивој и златној. Отпорни на воду и прашину. Стаклена позадина уместо алуминијумске код „седмица“, задња камера са 12 мегапиксела, то јест камера са дуалним сочивом и 12 мегапиксела само су неке од особина нових модела. Дисплеј 4,7 инча код „осмице“ и 5,5 инча код модела „8 плус“. Капацитет 64 или 256 гигабајта. Цена: од 699 долара навише (799 за верзију „8 плус“). 

19.40 – Да би корисници уживали у филмовима, спортским догађајима, програму, видео-клиповима инжењери америчке компаније припремили су „Епл телевизију“ која се ослања на 4К технологију, али са HDR квалитетом слике.   

19.19 – „Епл воч“ најпродаванији сат на планети, чак испред „ролекса“, први је уређај који ће бити представљен. Сат „епл воч“ серије три је невероватан: ради независно од телефона, чак 40 милиона песама стаје на њега и први пут је телефон у сату тј. на зглобу, наравно, уколико то корисник жели! И сири је ту. Обе опције са уграђеним телефоном или без њега у продавнице стиже 22. септембра, а коштаће од 399 долара (Cell верзија са телефоном), односно од 329 долара.  

19.02 – Тим Кук на почетку представљања новитета у „Еплу“, извршни директор компаније Тим Кук пожелео је посетиоцима добродошлицу у Театар „Стив Џобс“ који се налази у оквиру Епл парка и истакао да је Џобс заслужио и добио здање као што је то у којем се налазе.   

Неколико дана пред лансирање нових уређаја, „Епл“ је претрпео једно од највећих цурења у историји у којем су откривени називи уређаја и цене. Упркос томе интересовање за новитете који су представљени у Купертину ипак није опало.

Информације које се налазе у новој верзији софтвера „иоса 11“ указале су на то да ће компанија представити три главна производа „ајфон 10“ (било је недоумица да ли ће се звати „ајфон Икс“ или „ајфон 10“), „ајфон 8“ и „ајфон 8 плус“.

Била су очекивана и побољшања „епл воча“, а спекулисало се и о новим технологијама  „Еплових“ геџета и када су у питању камере и екрани телефона.

У америчком технолошком гиганту притисак је додатно био већи због десетогодишњице представљања првог „ајфона“.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво