„Мерцедес-АМГ“ у Франкфурту представио болид Ф1 – верзију за улицу!

Уочи данашњег отварања Салона аутомобила у Франкфурту, „Мерцедес-АМГ“ је новинарима врло помпезно представио "Project One", свој „цивилни болид Формуле 1“, аутомобил какав још није имао у понуди – са мотором из Ф1 oд 1.000 коња који може на улицу!

„Мерцедес-АМГ“ у Франкфурту представио болид Ф1 – верзију за улицу! „Мерцедес-АМГ“ у Франкфурту представио болид Ф1 – верзију за улицу!

После много најава и голицања маште љубитељима брзих аутомобила, постало је јасно да АМГ, „Мерцедесово“ одељење за високе перформансе, спрема нешто посебно.

И заиста, ово што су урадили поводом 50. годишњице постојања одељења је за „скидање капе“.

Хиперспортски двосед "Project One" није више само „набуџена“ фабричка верзија какве су излазиле из њихових погона – то је самостално пројектовани „болид“ са 1.000 коњских снага (740 киловата), који од 0-200 км/ч стиже за шест секунди, а за који „трен“ након тога и до максималне брзине од 350 километара на час.

Људи из „Мерцедеса“ поносно истичу чињеницу да још нико у историји није пребацио тркачку технологију у цивилни аутомобил на овај начин, што представља и „поглед у будућност“ по питању АМГ модела који комбинују хибридну технологију и остварују врхунске перформансе.

Наиме, "Project One" покреће јединствени "plug in" хибридни склоп који комбинује 1,6-литарски „Ве-6“ турбо бензински мотор који долази директно из болида „мерцедес-АМГ петронас формула 1“, са четири електромотора.

Мотор који је смештен по средини иза леђа возача и сувозача врти све до 11.000 обртаја у минуту што је јединствено међу друмским возилима која се могу регистровати.

Електрични мотори су притом смештени на предњу осовину док је турбо пуњач класичан једноструки, али израђен према најновијим технолошким достигнућима – електрични.

Погон је на свим точковима, а ту је и систем за векторисање обртног момента, па би вожња у највољем АМГ моделу свих времена могла заиста да подсећа на вожњу у болиду Ф1...

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара