Највећи британски ратни брод користи застарели „Виндоус Икс-Пе“

Британска краљевска морнарица поносно је пре неки дан показала носач авиона „Краљица Елизабета“, који се упутио на пробну пловидбу. Острвски медији јављају да грдосија има једну ману, а то је да компјутери на њој користе застарели оперативни систем „Виндоус Икс-Пе“.

Гардијанови новинари су приликом посете броду приметили на компјутерским екранима оперативни систем Виноус Икс-Пе, који се први пут појавио 2001. године.

Тај податак је алармирао многе, јер је недавно извршен хакерски напад на британски здравство, које такође користи поменути оперативни систем.

Упркос томе, званичници Краљевске морнарице уверавају јавност да нема места за забринутост.

„Брод је одлично осмишљен. Све компоненте су строго биране и набављене, а посебно смо се побринули да буде мање рањив на сајбер нападе. Када купујете брод, не узимате га данас за сутра, већ за 20 година. Спецификације су у то време биле добре. Увек можемо да надоградимо такве ствари“, рекао је командант Марк Делер за Гардијан.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво