Нова брава за бицикле током вожње блокира телефон

Телекомуникациона компанија у Холандији се удружила с државним органом за безбедност у саобраћају да би направила браву за бицикл која током вожње закључава мобилне телефоне у циљу заштите младих возача који редовно користе телефон док возе кроз прометне улице.

Нова брава за бицикле током вожње блокира телефон Нова брава за бицикле током вожње блокира телефон

Апликација за телефон ће откључати браву на бициклу да би се могао возити, а истовремено ће блокирати приступ сигналу мреже мобилне телефоније КПН.

Тако ће бициклиста моћи да телефон користи само за позивање хитних служби. Када бицикл стане и закључа се, телефон ће поново радити.

Холандско удружење за сигурност у саобраћају данас је саопштило да очекује да ће „сигурна брава“ бити у продаји пре краја ове године и да ће коштати око 100 евра.

Удружење наводи да је употреба паметних телефона узрок петине несрећа бициклиста у које су укључена деца.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи