Електрични мултикоптер ће „одувати“ такси возила из Дубаија?

Немачка старт-ап компанија „Волокоптер“, позната и као „Е-воло“, у договору с компанијом задуженом за градски превоз у Дубаију ускоро почиње тестирање електричног мултикоптера са 18 ротора који ће се користити као летећи такси!

Тестирање мултикоптера почетће крајем јесени ове године, а према уговору, планирано је да траје наредних пет година.

„Веома смо захвални и поносни што је компанија РТА (Road and Transport Authority) изабрала нас као партнере након ригорозних тестирања“, рекао је суоснивач „Волокоптера“ Александер Зосел наводећи да је његова компанија изабрана због „строгих сигурносних стандарда“.

Прототип електричног мултикоптера VC-200 први пут је полетeо прошле године. Овај мултикоптер има максимално време летења 27 минута при оптималној брзини кретања од око 50 километара на сат. Међутим, VC-200 може да се креће и знатно брже, то јест достиже брзину и од 100 километара на сат.

„Волокоптерова“ летелица неће бити једини летећи такси у Дубаију. Компанија РТА недавно је потписала уговор и са кинеском компанијом „Еханг“ за тестирање беспилотне летелице за једну особу која би могла да промени из темеља начин пружања конвенционалних такси услуга у овој земљи.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво