Стижу нови модели „фијата 500Л“ – „урбан“, „крос“ и „вагон“

Сутра ће наша јавност имати прилику да види нови „фијат 500Л“, модел који ће се производити у Крагујевцу. После пет година тај тип аутомобила је унапређен, а то значи да је 40 одсто уграђених делова ново. Модели „ливинг“, „трекинг“ престају да се производе. Нове ознаке су „урбан“, „крос“ и „вагон“. Почетак продаје заказан је за јул. У „Фијату“ кажу да ће цена зависити од опреме и мотора, али верују да ће „фијат 500 л“ и даље бити доступан домаћим купцима.

Први пут представљен на Салону у Женеви 2012. године, „фијат 500Л“ који се производи у „Фијат Крајслер аутомобили Србија“ добија сутра нову верзију.

„Фијат“ је, по подацима Светског удружења произвођача аутомобила, закључно са 2016, произвео 382.002 возила тог типа што тај модел у Европи чини једним од најпродаванијих модела у том рангу.

Редизајном је обухваћен и продужени 500Л са седам седишта. Аутомобил је преуређен по угледу на регуларни петосед, а продаваће се под називом „500Л вагон“.

„Наследник 'фијата 500Л' још је практичнији, технолошки усавршенији. Он је јединствена комбинација пространости и модерне опремљености, измењен му је предњи део и ентеријер, тако да је у тренду са конкурентским аутомобилима своје класе“, истиче новинар Алберто Пелегринети.

„Фијат 500Л“ за 2018. опремљен је новим садржајима и функцијама. Има систем аутономног кочења у градској вожњи. При брзинама испод 30 км/ч, систем аутоматски кочи аутомобил, у случају да процени да је судар неизбежан.

Нови модел, поседује селектор режима вожње који зависи од стила управљања и услова на путу, а све команде ће имати и на волану.

„У понуди су бензински, ТНГ, метански и дизел мотори, до 120 коњских снага, у споју са петостепеним или шестостепеним ручним или аутоматским мењачем“, додаје Пелегринети.

Нови 500Л доступан је у десет пастелних или металик боја са три врсте крова. Корисници имају избор од чак 37 комбинација боја.

Унутрашњост је такође потпуно нова, почев од инструмент табле. Возач такође има на располагању дигитални Те-Еф-Те дисплеј у боји, са комплетним пакетом корисних информација.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво