Аустралија разматра забрану уношења уређаја у авионе, САД проширује подручје забране

Аустралијски премијер Малком Турнбул открио је да његова земља разматра забрану уношења лаптопова и таблет рачунара у кабине путничких авиона, али није открио када би нова мера могла да ступи на снагу. Такође, власти САД најављују проширење подручја забране.

Турбул није желео да објасни да ли је одлука о забрани уношења електричних уређаја у путничке кабине авиона у вези са терористичком претњом од Исламске државе, о којој је амерички председник Доналд Трамп разговарао са руским дипломатама.

Премијер Аустралије открио је да његова земља разматра забрану лаптопова и таблета на летовима из неких земаља Блиског истока, као што су то учиниле САД и Велика Британија.

Како наводи агенција АП, аустралијски званичник није желео да открије на основу којих обавештајних података се разматра ова одлука, наводећи да би откривање осетљивих података било неодговорно.

Истовремено, америчко Министарство за унутрашњу безбедност саопштило је да ће забрана употребе рачунара и електронских уређаја током летова за САД вероватно бити проширена не само у Европи већ и на другим подручјима у свету.

Америчке власти су у марту забраниле путницима из десет аеродрома у осам арапских земаља и Турске употребу лаптопова, таблета и других уређаја већих од мобилног телефона током лета за САД.

Забрана употребе рачунара могла би да изазове пометњу на европским аеродромима са којих за САД недељно полеће више од 3.250 авиона.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво