Младић који је победио вирус "WannaCry": Нисам херој

Млади 22-годишњи британски стручњак Маркус Хачинс, заслужан за заустављање компјутерског вируса "WannaCry" који је паралисао многе компјутере у 150 земаља, открио је да се не осећа као херој, већ да се бори против компјутерских вируса јер је то исправно.

„Дефинитивно нисам херој већ неко ко је радио свој посао како би зауставио ботнетове“, истакао је Хачинс за АП и навео да се хиљаде стручњака борило против вируса.

Према његовим речима, налетео је на решење када је анализирао узорак једног кода и приметио да је повезан са нерегистрованом веб-страницом.

Тада је одмах региостровао домен, нешто што и иначе ради, како би открио начин за праћење или заустављање сајбер претњи.

Један од шефова компаније „Криптос лоџик“ за коју Хачинс ради, истакао је да младић није спасио само САД од вируса, већ је спречио даљу штету у остатку света.

Глобални сајбер напад, који се догодио у петак, угрозио је око 150 земаља и више од 300.000 компјутера.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи