Српски софтверски инжењери награђени у Швајцарској

Софтверски стручњаци из Србије добили су златну награду у категорији технологија за пројекат "Relaunch Sunrise. Mobile First" на најстаријем европском конкурсу у интернет индустрији, "Best of Swiss Web".

Пројекат стручњака из Србије изабран је за најбољи у конкуренцији 400 пријављених, а осим златне, за исти пројекат освојили су и сребрну награду за употребљивост, као и посебно признање за најуспешније примењену дигиталну трансформацију.

Та награда уручује се решењима која употребљавају дигиталну технологију за унапређење пословања, а тим из Србије је учествовао на такмичењу као део међународног тима водеће швајцарске софтверске агенције „Намикс“ и „Санрајза“.

Представница београдског „Намикса“ Кетрин Симон истакла је да је пројекат на којем су радили софтверски стручњаци из Србије изабран за најуспешнији у конкуренцији најбољих швајцарских ИКТ компанија које освајају признања на светској и европској сцени.

„Стручни жири истакао је да решење наших инжењера озбиљно приступа изазовима дигитализације, као и да је коришћени приступ mobile first омогућио јасно присуство на мрежи и то на веома функционалан начин“”, објаснила је Кетрин Симон.

Осим три признања за пројекат "Relaunch Sunrise. Mobile First", „Намиксови“ међународни тимови на овогодишњем такмичењу освојили су још осам награда у различитим категоријама.

„Овакав биланс награда само је појачао наше амбиције да развијамо квалитетна дигитална решења, да се фокусирамо на потребе корисника и да будемо иновативни“, рекла је Кетрин Симон.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво