Удружили се и створили српског Бетмена

Ово је прича о два момка која су, како кажу, остварила дечачки сан. Направили су савремени фото-стрип о Бетмену, из три дела. Реализација њиховог сна трајала је пет месеци. Фотографије су настајале ноћу, а Бетмен је момак из Новог Сада који је сам направио, кажу, верну копију аутентичног црног костима.

Трејлер најављује трећи део трилогије о Бетмену, који је направљен у Србији. А ово су аутори – Владимир Весков који, попут Бруса Вејна, дању живи другачијим животом. Он је ветеринар по образовању. Запослен је у ИТ индустрији као гејминг стручњак. Како би оживео Бетмена, ушао је у лик по ставу, кретању, размишљању, али и по снази и кондицији.

„Прича је почела тако што сам ја направио костим Бетмена за једну попкултурну конвенцију на којој сам требао да прикажем то први пут. После мало времена када су изашле прве слике на друштвеним мрежама, на Фејсбуку, Ђорђе је са мном ступио у контакт са једном врло интересантном и лепом идејом“, открива Весков.

Ђорђе Бошковић је признати фотограф, иначе специјализован за аутомобиле. Са истом љубављу приступио је и овом послу. Иако је реч о фотографији, прича је, каже он, морала филмски да се исприча.

Бошковић истиче да је Бетмен, као лик, активан искључиво ноћу: „У деведесет одсто случајева, кроз тематике стрипова, екранизације и све, активан је ноћу. Генерално, и ја сам фотограф који независно од овог пројекта воли да фотографише ноћу техником дуге експозиције.“

То значи да особа коју фотографише мора неколико секунди да буде потпуно мирна, у паузама изузетно динамичних сетова.

„Сетови су били јако динамични, пошто је Ђорђе свакако инсистирао на томе да то све има неку причу, са чиме се јако слажем, и онда је то подразумевало да правимо јако динамичне снимке, у суштини фотографисање у покрету и тако те ствари. Наравно, било је ту доста интеракција, нарочито у трећој серији са Џокером и са специјалцима, где сам имао прилику да позирам, скачем, стојим на прилично високим местима, што је било јако узбудљиво. Било је јако исцрпљујуће, али било је ипак вредно тога“, објашњава Весков.

Чини се да је све било спремно и пре него што су се Владимир и Ђорђе упознали.

„Инспирацију сам генерално тражио у стрипу и у ди-си верзији анимираних филмова, односно прича и тематика уопште из стрипова везана за 'Бетмен' тематику“, наводи Ђорђе.

Ово је обимна прича из три сегмента. Први део је сниман у једном напуштеном дворцу у Војводини и представља вилу Бруса Вејна, која је у фази распадања. Други део је сниман такође у Војводини, у напуштеној католичкој цркви.

Бошковић додаје да је то све крунисано трећим делом, који је сниман у Београду.

„Имао сам посебне људе из групе 'Патфајднер', којима велико хвала, који су глумили СВОТ тим, групу специјалаца. Имали смо такође и његовог најгорег непријатеља, а то је Џокер, глумио га је Александар Николић“, каже Ђорђе.

Бетменов костим издржао је до краја снимања.

„Костим је, нажалост, страдао у једном тренутку када сам скакао са једног малог узвишења, не претерано великог, на релативно високом спрату једне зграде. Приликом доскока сам успео да оштетим део костима који нажалост, касније, није ми се претерано исплатило да га поправљам“, прича Весков.

Владимир је прави кос-плејер заљубљеник. Пре Бетменовог, направио је много костима. Дечачко у овим момцима наставља да живи. Нису нам рекли да ли и шта следеће спремају, али су се загонетно осмехивали. То нам је, за сада, довољно.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво