Дивна Љубојевић: Васкршња трпеза радости на концерту у СЦ

Прослављена интерпретаторка духовне музике Дивна Љубојевић изјавила је за „Танјуг“ да са својим хором „Мелоди“ спрема духовну васкршњу трпезу, пуну радосних песама, које ће извести на концерту 20. априла у београдском Центру „Сава“.

Дивна Љубојевић: Васкршња трпеза радости на концерту у СЦ Дивна Љубојевић: Васкршња трпеза радости на концерту у СЦ

Концерт је насловљен „Слово љубави у Богородичином граду“, a Љубојевићeва открива да спрeма другачији концерт него што је то публика имала прилике да чује до сада.

„Концерт смо заказали у Светлој седмици после Васкрса. Протеклих година нисмо могли да певамо радосне песме јер је концерт увек био заказиван у време Великог поста. Били смо закинути. Ове године, наш наступ биће у пуном васкршњем сјају јер васкрс је празник љубави нашег Господа који се жртвовао за нас“, открива Љубојевићева.

За њене нступе ван Србије тешко је наћи улазнице, јер се веома брзо рспродају.

Од Санкт Петербурга до Париза, људи радо слушају Дивну Љубојевић и њен хор „Мелоди“ у интерпретацији православне духовне музике.

Напомиње да је музика коју са својим хором изводи најлепша.

„Наша најлепша поезија Слово љубави у Богородичином граду, коју је написао Деспот Стефан Лазаревић чије је Београд био престони град. Та поезија је посвећена Богородици која је родила Христа... Све су то повезани детаљи који су довели до идеје да се концерт зове 'Слово љубави у Богородичином граду'. Све најлепше што имамо, принећемо тим концертом на дар Васкрсу“, истакла је Љубојевићeва.

За њу нема јасног објашњења како скоро 4.000 људи дође у Центар „Сава“ да слуша духовну музику.

„Тај феномен је у нама. Ми се препознајемо на том концерту. Ми на сцени и сви у публици. Препознајемо се јер у тој музици проналазимо праве себе. Када звук почне да струји Центром 'Сава', из нас излази најлепше. Заиста, та конгресна сала се претвори у неки храм музике и доброте“.

О себи никада није размишљала као о премету популарности, иако на различитим меридијанима лако долази до срца људи.

„Све што сам се последњих година потрудила да урадим како би била видљивија у медијима имало је за циљ да људи чују духовну музику. Чак сам и две поп нумере отпевала да би људи преко тога добили информацију колико је духовна музика суштинска и раскошна. Кад боље размислим, нека сам ја популарна, јер ће тако бити популарно и то што радим“, сматра Љубојевићева.

После концерта у Београду 20. априла, Дивну и њен хор „Мелоди“ чека мала турнеја: „Наступамо у Перму, Екатаринбургу, Москви. Знам да ћемо у мају наступати Новом Саду...За децембар је планирана турнеја по САД“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи