„Самсунгова“ шанса за искупљење, представљени „Ес-8“ и „Ес-8 плус“

„Галакси Ес-8“ и „Ес-8 плус“, најновији покушај јужнокорејског технолошког џина „Самсунга“ да умањи штету направљену од скандала и прекида производње „галакси ноута 7“, представљени су у Њујорку и Лондону.

„Самсунгови“ нови уређаји, које су многи назвали „убице 'ајфона'“, долазе у две верзије – „Ес-8“ и „Ес-8 плус“, са екранима од 5,8 и 6,2 инча, преноси извештач РТС-а Биљана Радуловић.

Као што је и раније најављено, екрани уређаја, такозвани „инфинити дисплеји“, нису оивичени, већ прекривају већи део предње стране телефона.

Велика промена, због проширења екрана, јесте физичко уклањање дугмета „хоум“, које ће се и даље налазити где је и било, али ће бити у оквиру екрана осетљивог на додир.

Осим уобичајених сигурносних механизама, нови „Самсунгови“ уређаји имају препознавање отиска прста, а на полеђини телефона и скенер зенице.

„То је нешто што ради веома брзо и изузетно је практично. Корисник сада има избор. Ако жели, може да користи отисак прста или шифру. Може и очитавање зенице, што је најбоља технологија која постоји. Али ако жели брзо да откључа телефон препознавање лица је најбоље“, објашњава за РТС, Џордан Петерс, „Самсунгов“ шеф маркетинга за мобилне телефоне за Европу.

„Капија за галаксију могућности“, како је представљен на презентацији, подржаваће нови систем виртуелне реалности и систем повезивања са другим уређајима.

Највећа промена што се софтвера тиче јесте виртуелни помоћник Биксби, који се већ неко време најављује као пандан „Епловој“ Сири.

Нови уређаји су отпорни на прашину и воду по стандарду „ИП-68“, што значи да могу да проведу под водом око пола сата.

Што се камера тиче, и „Ес-8“ и „Ес-8 плус“ имаће предњу камеру од 12 мегапиксела и задњу од осам мегапиксела. „Самсунгов“ систем камере „Гир 360“, који може да снима у пуном кругу од 360 степени, унапређен је и сада може да прави снимке у 4К резолуцији.

Уређаји ће се наћи у продаји у Европи од 21. априла, а биће доступни у богатој палети боја, од црне, преко орхидеја-сиве, до арктичке сребрне. Цена за „Ес-8“ биће 720 долара, док ће „плус“ верзију олакшати новчаник за 840 долара.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво