За три недеље аудио-водич кроз Србију преузет 1.700 пута

Мобилна апликација „Аудио-водич кроз Србију“, која је пре три недеље пуштена у рад, до данас је имала 1.700 преузимања, истакла је помоћница директора Туристичке организације Србије Весна Раца Радисављевић.

Она је на конференцији посвећеној доприносу „Програма развоја приватног сектора“ унапређењу туризма објаснила да апликација треба да мотивише путнике да током боравка у Србији обиђу поједине знаменитости, а засад је доступна на српском и енглеском језику.

Осим аудио-записа, апликација садржи и фотографије и описе 1.200 локалитета, мапе и контакте који могу бити корисни током путовања.

Радисављевићева је навела да је преузимање апликације једноставно, потпуно бесплатно, а интернет конекција потребна је само током њеног преузимања.

Апликацију је радио ТОС помоћу Регионалне развојне агенције „Златибор“, као део „Програма развоја приватног сектора у југозападној Србији (ПСД)“, а који финансира швајцарска влада, преко Швајцарске агенције за развој и сарадњу.

Захваљујући управо том програму, туризам Србије је од 2009. повећао профит за више од 15 милиона швајцарских франака, а директно или индиректно је у том сектору запослено 1.500 људи, речено је на данашњем скупу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво