Упознајте друмску аждају са 800 коњских снага!

Даме и господо, ово је „ферари 812 суперфаст“, најновији модел чувене италијанске аутомобилске компаније, са мотором Ве-12, замена за модел „Ф-12 берлинету“.

Упознајте друмску аждају са 800 коњских снага! Упознајте друмску аждају са 800 коњских снага!

Иако делује као да је деветогодишњак предложио име за „Фераријев“ нови модел, он је заиста супербрз, истиче Топ гир.

То му омогућава унапређени Ве-12 мотор из модела „лаферари“ и „Ф-12 берлинета“, чија је запремина повећана на 6,5 литара, а снага дигнута за око 60 коња. 

Перформансе су у „сфери снова“: развија максималних 800 КС при чак 8.500 обртаја у минути, уз 718 Нм доступног од 7.000 обртаја по минути.

Дорађени седмостепени мењач с два квачила допуњава снажан утисак који оставља овај ГТ.

До 100 километара на час стиже за само 2,9 секунди, док је максимална брзина 4,66 метара дугог и 1.525 килограма тешког супераутомобила 341 км/ч.

Морају се споменути и електрични серво уређај, усаглашен са „Фераријевом“ петом генерацијом контроле проклизавања SSC (Side Slip Control), и друга генерација система контроле сва четири точка, Virtual Short Wheelbase.

Иза наглашеног агресивног карактера, крије се активна аеродинамика, с циљем побољшања управљачких својстава при високим брзинама, стоји у саопштењу фабрике.

„Ферари“ је увео и нови дизајн предњих светала која су сва ЛЕД, а ентеријер освежио новим воланом и редизајнираном возачком таблом.

Званично ће бити представљен почетком марта на Салону у Женеви, а екипа Топ гира претпоставља да ће му цена бити најмање 300.000 евра.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво