Виртуелна изложба о Тесли од данас и на мобилним телефонима

Прва музејска изложба у виртуелној реалности посвећена Николи Тесли, од данас је доступна и на мобилној апликацији, на српском и енглеском језику.

Виртуелна изложба о Тесли од данас и на мобилним телефонима Виртуелна изложба о Тесли од данас и на мобилним телефонима

Како изгледа стајати поред Тесле у његовој хидроцентрали на Нијагариним водопадима, асистирати му у Колорадо Спрингсу или на платфотми торња на Лонг Ајленду, а каква је била Теслина соба у чувеном хотелу „Њујоркер“, моћи ће да сазнају сви власници телефона који омогућава ВР (Виртуелну реалност) и који апликацију скину са „Гугл плеј" и „Епл ап стор“.

Апликацију су израдиле компаније „Дајрект медија“ и „Диџитал мајнд“.

Аутор изложбене поставке и директор „Диџитал мајнда“ Витомир Јевремовић истакао је да неко ко никада није искусио виртуелну реалност нема начин да замисли како ће изгледати када вам се Никола Тесла лично обрати.

„Стицај срећних околности је то да је технологија за ВР стасала баш у години када се обележавала 160. годишњица од Теслиног рођења и да нам се пружила та невероватна прилика да баш сада урадимо један од првих ВР музеја на свету“, рекао је Јевремовић.

Директор „Дајрект медија“ Јован Стојановић објаснио је да та компанија жели апликацијом „Доживи Теслу“ да свим поштоваоцима великог научника омогући јединствено искуство интеракције са Теслом.

„Модерне технологије данас уметност и науку чине доступнијима него икада и на овај начин желимо да подсетимо да је део Теслине доктрине била употреба технологија за доборбит целог друштва““, рекао је Стојановић.

Виртуелна тура може да се види и на сајту doziviteslu.com, односно nikolateslaexperience.com.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво