Фејсбук, Мајкрософт, Твитер, Јутјуб заједно против тероризма

Технолошке компаније решиле су да предузму заједничку акцију против терористичке пропаганде на интернету, па тако „Фејсбук“, „Мајкрософт“, „Твитер“ и „Јутјуб“ удружују снаге како би, од почетка 2017. године, брже идентификовале такву врсту пропаганде и спречиле њено ширење мрежом.

Циљ заједничког новог програма технолошких компанија је успостављање базе података о јединственим дигиталним „отисцима прстију“, односно карактеристичним компонентама, како би се аутоматски идентификовали видео-снимци или фотографије које ове компаније потом могу да уклоне, преноси АП.

У оквиру новог партнерства, представници компаније „Фејсбук“, „Мајкрософт“, „Твитер“ и „Јутјуб“ обећали су да ће размењивати између себе карактеристичне компоненте „најекстремнијих и најгнуснијих терористичких фотографија и видео-снимака“ које уклоне из својих сервиса, односно садржину која би се косила са њиховом политиком.

Очекује се да ће нова акција технолошких компанија бити у пракси покренута почетком 2017. године, како би се ублажила забринутост влада због садржине на друштвеним мрежима за коју се сматра да све више подстиче регрутовање и радикализовање терориста, уз истовремено балансирање питања слободе изражавања, наводи америчка агенција.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво