„Снепчетове“ наочаре за сунце у себи имају камеру

Компанија „Снепчет“, која је недавно променила име у „Снеп инк“, представила је наочаре за сунце са камером под именом „Спектаклс“.

Наочаре су опремљене камером која омогућава снимање видео-записа од десет секунди и који могу да се шаљу на друге уређаје.

Оснивач компаније и креатор наочара Еван Шпигл открива да су оне „играчка“ јер имају мање могућности од већ присутних „Гуглових“ наочара, Гугл глас (Google Glass), због чега су јефтиније и коштају око 115 евра.

Поставља се питање зашто купити пар наочара уместо снимати мобилним телефоном? Креатор истиче да је главна разлика у камери, која има широкоугаоно сочиво толико близу видног поља, да гледање видео-записа делује као посматрање сопственог сећања, преноси Тајм (Time).

„Док сам ходао шумом, снимао сам видео-клипове, које сам касније гледао. Изгледало је као да гледам своја сећања, било је невероватно“, наводи 26-годишњи Шпигл.

Из компаније истичу да ће Спектаклс (Spectacles) бити доступне у универзалној величини, у црној и тиркизној боји.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи