„Ајфон 7 плус“ има две камере од по 12 мегапиксела!

Најављено-потврђено: „ајфон 7“ и нешто већи „ајфон 7 плус“ ће имати побољшане камере од 12 мегапиксела, „плус“ варијанта чак две, предња је са пет скочила на седам мегапиксела, постали су отпорни на воду и прашину, дугме "Home" oсетљивије, звук стерео, нема више аналогног улаза за слушалице... Цена „обичне седмице“ у САД 649 долара (32 гигабајта), наручивање почиње у петак 9. септембра, а испорука 16. септембра.

20.52 – За крај специјалног догађаја је остављена специјална гошћа... певачица Сија! Наравно, уз своје препознатљиво костимиране плесаче.

20.45 – Што се интерне меморије тиче, иста је код оба модела: 32GB, 128GB и 256GB. Цена „седмице“ је у САД иста као „шестице“ коју је наследила – 649 долара. „Плус“ је 769 долара. „Џет блек“ модели се праве само са интерном меморијом од 128 и 256 гигабајта.

20.43 – Фил Шилер који се вратио на бину, истиче да ниједан „ајфон“ до сада није имао батерију као „седмице“. Чак два сата дуже него што је 6С у просеку радио.

20.35 – Уграђен је и процесор нове генерације, "A10 Fusion", 64-битни, четворојезгарни, што „ајфон“ стално чини најбржим на тржишту – чак 40 одсто је бржи од претходног модела А9. A10 ће омогућити коришћење апликација које једноставно није било могуће користити на мобилним уређајима раније. То је отприлике ниво конзоле за игре на „ајфону“.

20.30 – Још један нови производ је показан: нове бежичне слушалице "Apple AirPods". Јер у „Еплу“ верују у бежичну будућност.

20.27 – Улаз за слушалице од 3,5 мм је заиста нестао. Његову улогу ће преузети конектор "900M Lightning" и адаптер. Кажу да је било крајње време да аналогни конектор оставе иза себе...

20.24 – Звучници су такође побољшани. Сада их је два у обе верзије, један горе и један доле, дакле, први пут стерео звук код „ајфона“. Двоструко су јачи од оних код 6С.

20.21 – Изненађење... „Ајфон 7 плус“ има дуалну камеру, односно два пута по 12 пиксела! Широки угао, 28 мм на једној, плус телефото 56 мм на другој. То ће омогућити много боље зумирање.

20.19 – Предња камера је унапређена. "FaceTime HD" сада има седам мегапиксела, уместо досадашњих пет.

20.14 – Међутим, камера јесте бржа, захваљујући свом ултрабрзом „мозгу“ – ISP чипу – али и даље има свега 12 мегапиксела.

20.10 – Камера ја посебна прича. Нових шест елемената у њеном сочиву омогућавају улазак више светлости. А четири извора светла, дакле квад ЛЕД блиц, ће додати чак 50 одсто више светлости.

20.06 – Ту отпорност им омогућава IP67 стандард заштите. Сада нема проблема ни када вам упадне у ве-це шољу, не дај боже.

20.03 – Дугме "Home" је редизајнирано. Сада је осетљиво на јачину додира уз помоћ новог мотора. Фил Шилер, директор маркетинга, истиче да су оба модела, седам и седам плус, отпорна и на прашину и на воду.

19.57 – Да, зваће се „ајфон 7“. Нешто најбоље што су икада направили! За почетак, овај већи ће имати дуалну камеру. Очекивано. Алуминијумско кућиште, такође. Црна површина, „нова црна“ боја названа „џет блек“ са црним логом. Кул. Уз већ постојеће боје: златну, сребрну и металик розе.

19.53 –  Коначно је на реду „ајфон“. Телефон са којим се пореде остали паметни телефони. Златни стандард индустрије, тврде. Кук најављује и „Иос 10“, нешто најбоље до сада. Нови оперативни систем ће обезбедити и "Home Kit" за контолисање свега по кући, и ускоро, чак 100 производа разних произвођача са могућношћу контроле.

19.24 – Кук је управо изнео невероватан податак – „еплов сат“ је у међувремену, тачније прошле године, достигао друго место међу најпродаванијим брендовима сатова, одмах иза „Ролекса“! А игра „Покемон ГО“ се сада може играти и на сату. Пред купцима ће се ускоро наћи Серија 2 сатова, водоотпорна током пливања и роњења до дубине од 50 метара.

19.18 – Тим Кук сада прелази на тему Едукација. Он сматра да би сваки ученик требало да има могућност да кодира. Зато су направили програм који се управо тако зове – "Everyone Can Code".

19.10 – Гејминг је најтраженији... А „Нинтендо“ и Супер Марио од данас у њиховој радњи! На бини се појавио Шигеру Мијамото, аутор чувеног лика, и објаснио како ће се убудуће његова усавршена игрица користити на „ајфоновим“ уређајима, док се, рецимо, возите метроом – може да се игра и једном руком.

19.03 – Кук је на сцени. Пожелео је свима добродошлицу. Прешао је на причу о „Епловој“ радњи која је заувек, како каже, изменила свет софтвера и наше животе. Поносан је на податак да је 140 милијарди апликација скинуто преко њихове радње.

19.00 – Велики технолошки догађај је почео... видео-снимком на којем се Тим Кук, извршни директор, довози колима! Вози га Џејмс Корден. Са њима је и музичар Фарел Вилијамс.

18.10 – Испред сале је већ гужва!

Пре скоро тачно годину дана, 9. септембра на сличном догађају, само у Центру „Флинт“ у Купертину, амерички технолошки гигант је свет упознао са серијом 6С, новим „Епл“ ТВ-ом и огромним „ајпедом про“. 

Данас се у „Бил Грејем сивик аудиторијуму“ (7.000 места) очекују мобилни апарати који изгледају врло слично „шестицама“, али са унапређеним карактеристикама: биће водоотпорни, имати бољу камеру, више меморије и бржи процесор!

Шушка се и да ће изгубити 3,5 мм улаз за слушалице, што није баш одушевило све поклонике „ајфона“, који ће у том случају бити приморани да користе блутут варијанту.

Најављене су и две нове боје.

Значајна разлика је и дуална камера на леђима веће „седмице“, прва ове врсте код „Eпла“.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво