„Харли Дејвидсон“ плаћа казну од 15 милиона долара

Америчка компанија „Харли Дејвидсон“, оптужена за бесправну производњу и продају уређаја који повећавају загађење ваздуха, постигла је нагодбу са америчким властима о плаћању казне од 15 милиона долара.

Култни амерички произвођач мотора пристао је да откупи и престане да продаје такозване „супертјунере“ који побољшавају перформансе, али и повећавају емисију угљоводоника и азот-моноксида.

Компанија је произвела и продала око 340.000 уређаја који су забрањени Законом о чистом ваздуху, саопштено је из америчког Министарства правде.

Вест стиже у време када се немачки произвођач аутомобила „Фолксваген“ суочава са сталним судским споровима, након што је признао да је инсталирао уређај за манипулисање емисијом гасова на еко-тестовима у 11 милиона својих аутомобила на дизел погон, продатих у свим деловима света.

Прошле године, „Харли Дејвидсон“ продао је око 265.000 мотора широм света, а само у САД 168.000 примерака.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи