Дрон доставио прву поруџбину – крофне, пилетину, сендвич

Крофне, кафа и сендвич са пилетином производи су који су први пут у Сједињеним Америчким Државама достављени на кућну адресу помоћу цивилних беспилотних летелица, након одобрења управе за ваздухопловство.

Достава коју је за један трговачки ланац обавио дрон компаније „Флирти“ догодила се у Рину, у савезној америчкој држави Невада. Пошиљка, у којој могу бити хладни и топли производи, била је намењена једној породици.

„Пресрећни смо што 'Севен илевен', највећи трговачки ланац на свету, уводи нове технологије и сарађује с нама у 'Флиртију' како би достава беспилотним летелицама постала стварност за купце широм света“, рекао је Мет Свини, генерални директор развојне компаније.

„Ово је први пут да један дистрибутер сарађује с компанијом за доставу помоћу беспилотних летелица на превозу прехрамбених производа од трговине до кућног прага“, додао је Свини.

„Планирамо убудуће да обезбедимо доставу свих производа из трговине за неколико минута.“

На достави дроновима раде и други трговци попут велике компаније за интернет продају Амазон.

„Флирти“ ради и на конструисању дронова који ће допремати помоћну опрему у оквиру хуманитарних операција.

Америчка савезна агенција за ваздухопловство изменила је ове године своје прописе како би омогућила коришћење беспилотних летелица у пословне сврхе.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво