Милијарду људи користи „Фејсбук месинџер“!

Извршни директор друштвене мреже „Фејсбук“ Марк Закерберг саопштио је да је сервис за поруке „Фејсбук месинџер“ достигао милијарду корисника.

Милијарду људи користи „Фејсбук месинџер“! Милијарду људи користи „Фејсбук месинџер“!

Популарност тог сервиса за размену порука расте из месеца у месец – корисницима је олакшао комуникацију, а власнику и деоничарима донео профит.

Три месеца раније, „Фејсбук“ је објавио да је апликација Фб месинџер достигла 900 милиона месечних корисника, што показује њен брз раст. 

Поређења ради, апликација Вотсап премашила је број од милијарду корисника у фебруару 2016. године након седам година постојања, док Фејсбук месинџер постоји нешто више од четири године.

Фејсбук има 1,65 милијарди активних корисника, што значи да више од 60 одсто њих користи ту апликацију у сврху комуникације. Апликација Месинџер сматра се другом најпопуларнијом апликацијом на иОС-у, а верзија за Андроид скинута је милијарду пута.

Осим што шаљу поруке, корисници могу да обављају и видео-позиве, а компанија тврди да се 10 одсто гласовних позива на свету обавља путем те апликације. Често се користи и за слање фотографија и гифова – на дневној бази корисници поделе чак 22 милиона гифова.

Од марта је у оквиру Месинџера доступна и кошаркашка игра која је до сада играна више од милијарду пута.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво