Мале тајне моћног „Вотсапа“

Ера паметних телефона донела је и превласт апликација над традиционалним СМС-ом. Апликација која се издваја је „Вотсап“. Ипак, највећи број корисника није свесно какве све феноменалне могућности пружа механизам иза зелене иконице са слушалицом.

Није тајна, али је слабо познато да апликација Вотсап (WhatsApp) може да се користи и на рачунару. Све што је потребно је да посетите адресу web.whatsapp.com и да пратите упутства.

Уколико не желите да се види када сте последњи пут били на Вотсапу можете искључити опцију Seen.

Поступак је веома једноставан: отворите апликацију, одете на Подешавања, затим одаберете Налог, Приватност, Виђен/а и од понуђене три могућности одаберете једну: да свако може да види када сте користили апликацију, да виде само ваши контакти или нико.

Све поруке које сте разменили можете сачувати тако што ћете их послати себи на имејл адресу.

Са „андроид“ уређаја додирните разговор или групу и задржите прст на екрану и одаберите опцију слање мејлом.

Власници „ајфона“ треба да оду у разговор који желе да сачувају, одаберу опцију Информације о контакту, а затим слање мејлом.

Превише активности других чланова група или пријатељица која не разуме да сте на послу могу довести до тога да телефон почне да вас иритира.

Искључите звук на одабраној комуникацији тако што ћете ући у жељени контакт или групу, одабрати Информације о кориснику, затим Утишај и определити се за један од понуђених периода.

Популарна апликација недавно је увела нову функцију која омогућава цитирање примљених порука у одговору. Притисните и задржите неколико секунди прст на поруци на коју желите да одговорите док се не појави балончић или тракица.

Нова опција је стрелица која личи на ону која се иначе користи за одговарање. Додирните је и жељени цитат требало би да је спреман за слање.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво