Нови робот, „мешанац“ кућне помоћнице и љубимца!

Екипа из „Бостон дајнемикса“ која ради у оквиру компаније „Гугл“, објавила је нови видео-снимак у којем се хвали могућностима свог новог робота. Машина је тако програмирана да људима може помоћи у обављању разних кућних послова.

У досадашњим видео-записима приказали су велики напредак који су постигли на пољу роботике – њихови роботи се одлично крећу чак и по шуми и трави, могу подизати и носити терет.

Нови робот којег су представили назван је „Спот мини“ и замишљен је као мали кућни робот који би људима требало да помаже у обављању свакодневних ствари попут прања судова, а такође може да им доноси храну и пиће.

Истичу да је један од најтиших досада, јер је реч о потпуно електричном роботу који са једним пуњењем ради 90 минута.

Поседује доста сензора, камера и жироскоп, што му омогућава да се без проблема креће по степеницама, да се завуче испод стола, а захваљујући додатку који изгледа попут главе диносауруса може носити лименке и чаше.

Иако је ова компанија до сада остварила велики напредак на подручју роботике, круже гласине да Лари Пејџ и Сергеј Брин желе да се реше ове компаније, односно желе да продају „Бостон дајнемикс“.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво