Читај ми!

Лансирани „ајфон 6“ и „ајфон 6 плус“!

Уз одушевљење присутних у „Флинт центру“ у Купертину, представљена осма генерација „Еплових“ паметних телефона – „ајфона 6“ и доста већег „ајфона 6 плус“. Паметном сату, који ће се радити у три верзије и коштати 349 долара, посвећено много више пажње.

20.46 – За крај су оставили наступ групе U2. Поново сви одушевљено стоје...

20.40 – Купцима ће на располагању бити у три верзије: "Аpple Watch", "Watch Sport" и "Sport Edition". Појавиће се на тржишту почетком наредне године... Почетна цена је такође откривена – 349 долара. Међутим, без „ајфона“ вам неће много вредети, а то могу бити "5", "5C", "5S", "6" или "6 Plus".

20.30 – „Укрцали“ су и мапе на сат, а постоји и једна опција која је јединствена за „Епл“, чему год да служи – можете поделити свој „ритам срца“! То још нико није урадио. Наравно, има ту још много „кул“ опција и функција...

20.21 – Преко сата се могу контролисати нумере, односно мењати, као и јачина звука. Има и паметни систем којим се можете кретати кроз поруке и бирати могуће одговоре. Исто важи и за слање емотикона, као диктирање „асистенткињи“ Сири. А управо је Сири једна од значајнијих ставки на сату, баш као што се и очекивало.

20.14 – Паметни сат ће се радити у две величине, већој и мањој, са различитим наруквицама. Уз помоћ једноставног механизма, власници ће моћи лако да промене шест различитих боја наруквице.

20.08 – Сат разликује тапкање од притиска, и има екран осетљив на додир. Може се повезати са вашим „ајфоном“ ради GPS-a или вај-фаја, али има и сензор за откуцаје вашег срца.

20.01 – Најављен „Еплов“ паметни сат. Сви су устали у сали. „Нисмо само узели 'ајфон', смањили интерфејс и ставили га на ваш зглоб. Био би премали и ометао видик. Зато смо ставили додатну функционалност на круницу, са IR LED-ом и диодама да бисмо пребацили кретање на екран.

19.55 – „Ајфон 6“ ће заменити кредитне картице, тврди човек са бине. „Само принесете телефон сензору и посао готов“, истиче Кук. "Apple Pay“ aпликација користи NFC, а у комбинацији са "Touch ID" и новим "Secure Element" чипом, „aјфон 6“ ће бити безбедан и поуздан телефон.

19.48 – Оба модела ће се у продаји наћи 19. септембра, наручивање почиње у петак. Најслабија верзија „ајфона 6“ са 16 гигабајта меморије ће у САД коштати 199 долара, са 64 гигабајта 299 долара, док ће најјача верзија са 128 GB коштати 399 долара. Наравно, у пакету, уз уговор.

19.45 – Купцима ће бити на располагању златна, сребрна и тамносива варијанта. Апликације које се односе на поруке су ажуриране, као и тастатура, па ће моћи лакше да се користе.

19.40 – Фотографије "Time Lapse" такође су на располагању – 240 слика у секунди, што је двоструко више него код "5C". Нормалан видео-снимак – 60 слика у секунди. Многе ће интересовати следећи податак: нови сензор за бољу детекцију лица омогућиће боље селфије! А ту је и посебан мод за овај начин фотографисања.

19.35 – Oба телефона имају напредне "iSight" камере од осам мегапиксела. Само што „плус“ има оптичку стабилизацију слике.

19.30 – Уследила је прича о процесору М8, чији побољшавање сада омогућава праћење вашег џогинга, па чак и броја степеница уз које сте се попели у току дана!

19.25 – Живот батерија је драстично повећан! „Ајфон 6“ има за 25 одсто бољу батерију од „ајфона 5S“, док је она која се налази у „ајфону 6 плус“ 100 одсто боља.

19.15 – „Епл“ је у оба убацио нове A8 чипове, нове 64-битне чипове друге генерације.

19.11 – Оба модела имају алуминијумска кућишта и екране од 4,7 (12 центиметара) и 5,5 инча (14 центиметара), односно, "Retina" HD екране са резолуцијом 1.334x750 и 1.920x1.080. Дебљина „шестице“ је 6,9 милиметара, док „плус“ има 7,1 мм. Оба уређаја имаће нови мод гледања у хоризонтали, да би се боље искористили већи екрани.

19.08 – Представља два модела – мањег „ајфон 6“ и већег „ајфон 6 плус“! Изненађење за све – већи модел није добио ознаку „л“ како се очекивало, већ „плус“!

19.03 – Тим Кук се попео на бину, сви су у делиријуму. Подсећа све присутне да је на том истом месту представљен и „Мекинтош“, као и „ајмек“. Најављује невероватне производе које ћемо упознати данас!

18.50 – Новинари и стручњаци хрле у салу.

18.00 – Очекује се велика гужва у „Флинт центру“ у Купертину. Хоћемо ли заиста видети све ово: „ајфон 6“, много већи „ајфон 6Л“ и „ајвоч“?

У калифорнијској Силицијумској долини вечерас ће бити представљен „ајфон 6“, најновији паметни телефон, на коjeм се радило четири године.

Један кинески блогер, међутим, за све нестрпљиве окачио је снимак новог „ајфона“ који се може похвалити оперативним системом "IOS 8", системом за идентификацију помоћу отиска прста и са далеко већим екраном него што је имао његов претходник.  

Све недоумице о „супермоћима“ новог паметног телефона компаније „Епл“ биће разјашњене на представљању које почиње у 19 часова (10 сати пре подне по локалном времену).

Оно што је познато јесте да најновији модел „ајфона“ има већи екран од претходног, израђен је од постојаног стакла, отпорног на огреботине.

Како кажу стручњаци, прављен је за пословне људе, може да послужи и као платна картица, укаже на здравствено стање корисника, па му предсказују велику популарност на тржишту.

Појавиће се у продаји 2015. године, али цена још није објављена.

Број коментара 25

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво