Читај ми!

У једној руци кишобран, у другој бицикл!

Његов творац га рекламира као „бицикл који заузима простор кишобрана“. То је донекле тачно, мада је Италијан Ђанлука Сада заиста на добром путу да „промени начин на који људи путују“.

Идеалан је за све оне који морају много да се „возају“ по великим градовима или немају места у стану.

С „правим“ точковима пречника 66 центиметара (26 инча), одлично је решење чак и за оне који често иду на краћа путовања, али може се користити и за озбиљнију, дужу вожњу.

Како тврди Ђанлука Сада, творац бицикла који се може склопити на величину кишобрана, "Sada Hubless Bicycle" би генерално могао да промени начин на који људи путују.

„Точкови немају жбице, може се преклопити једним покретом, а амбалажа у коју се пакује може послужити и као ранац“, истиче Сада.

Још је 2010. године овај Италијан патентирао пробну варијанту свог склопивог бицикла, да би прошле године дошао до првог прототипа.

Мада Сада свој бицикл рекламира као „бицикл који заузима простор кишобрана“, то је само донекле тачно, јер се на ту величину могу склопити само рам, управљач и виљушка, док се точкови одвајају и пакују у посебну торбу.

Тренутно ради на њиховом усавршавању, јер, због тога што немају жбице, знатно су тежи, теже се носе и бицикл теже постиже веће брзине.

Започео је и тестирање свог „револуционарног“ возила у градовима широм света, како би привукао инвеститоре који ће започети масовну производњу и довести га на тржиште.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи