„Ућуткајте“ досадне твитераше

Уколико се нова функција покаже добром, корисници „Tвитера“ ће ускоро моћи да искључе звук иритантним твитерашима.

Твитер испробава нову карактеристику у својим апликацијама за мобилне телефоне која омогућава корисницима да искључе звук (mute) налозима који их иритирају.

За разлику од функције блокирања, која је дизајнирана да прекине комуникацију за нежељеним корисником, функција искључивања звука би то чинила привремено.

То значи да бисте могли да блокирате људе који, на пример, твитују преносе фудбала уживо сваког викенда, или постављају коментаре на ТВ емисије о, рецимо, такмичењу талената.

Међутим, многе „туђе“ апликације за Твитер нуде могућност искључивња звука већ неко време.

Према писању технолошког сајта Verge, неки корисници који имају Твитерове апликације за „Еплов“ iOS и „Гуглов“ андроид пријавили су да им се појавила нова карактеристика.

Сајт Verge је описао нову функцију као „тихо, притајено непраћење“, идеално за игнорисање колега с посла.

Твитер није коментарисао какви су даљи планови за покретање ове „мјут“ функције.

Али, на блогу, у посту за овај експеримент, компанија је објаснила следеће: „Можда ћете приметити неке функције које ваши пријатељи не виде, или обрнуто. То је све у служби прављења Твитера што бољим. Хвала што нам помажете у томе“.

Нова одлика стигла је у тренутку када Твитер жели да повећа време које корисници проводе на тој друштвеној мрежи.

Према најновијим подацима компаније, објављеним раније ове недеље, у првом тромесечју 2014. године, време боравка корисника на мрежи се повећало за 15 одсто.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи