Читај ми!

„Цивилизација“ се отиснула у свемир

Потезна стратегија „Цивилизација“ окренула је свој поглед ка звездама. Компанија „Фираксис гејмс“ је пре месец дана најавила да ће се радња новог дела култне видео-игре одигравати у страном, ванземаљском свету, а о променама су за сајт "Verge" говорили главни дизајнери.

Вил Милер и Дејвид Макдоноу, главни дизајнери у „Фираксису“, рекли су за сајт Verge да једва чекају тренутак када ће представити Civilization: Beyond Earth.

Цивилизација је одувек била игра повезана са напретком. О томе да постајете све јачи и да позитивно утичете на народ“, истакли су дизајнери.

Недавно објављени трејлер наговестио је шта можемо очекивати у наставку. Неколико глобалних догађаја приморало је људе да крену у потрагу за местом погодним за колонију.

Досадашње Цивилизације базирале су се на преузимању контроле над неком од великих историјских цивилизација, након чега би играч развијао тај свет, било у научном, културном или војном погледу.

У Beyond Earth играч ће бирати вођу, свемирски брод и још неке ствари битне за колонију, а потом ће развијати жељену планету. 

Без историјских извора из којих би могли да извлаче потребне податке и информације, „Фираксис“ се окренуо научној фантастици као инспирацији за градњу космоса који ће играчи током играња истраживати.

Ипак, немојте се надати да ће у новој Цивилизацији осванути светлосне сабље или Клингонци.

„Ова игра је црпла инспирацију из научне фантастике, која је базирана на научним законима. Биће ту технологија будућности, али се надамо да ће та технологија бити уверљива у свету који смо створили као основу за игру“, каже Макдоноу.

Игра ће укључивати и многе тога што је досад обележило Цивилизацију, па ће играчи и даље морати да оснивају и развијају градове, улажу у технолошки и научни развој, да околину подређују својим потребама и долазе у додир са различитим, често непријатељски настројеним цивилизацијама.

Разлика је у томе што на игру могу утицати и сателити лансирани у свемир, или црви који могу да направе приличну штету вашој колонији.

У најновијој Цивилизацији може се победити на три начина.

Beyond Earth ће омогућити да свака нова игра ствара нову колонију и њену историју. Развијањем колоније и даље ћете моћи да уживате у стварању историје по чему је Цивилизација позната. Ипак, свака нова игра коју започнете омогућиће вам потпуно нови доживљај: 'Сада сам на потпуно новом свету'“, објашњавају Милер и Макдоноу.

Излазак Civilization: Beyond Earth планира се ове јесени. „Сјајно је што ћемо моћи да изађемо из историјског калупа и покушамо да предвидимо шта ће човечанство следеће урадити“, закључила су два дизајнера.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво