Читај ми!

Човек - Машина (11:9)

Најбржи индустријски робот на свету „Агилус“ одмерио је снаге са немачким стонотенисером Тимом Болом. „Агилус“ је епски окршај, како је дуел најављиван, изгубио са 11:9.

Окршај робота „Агилуса“, немачког произвођача „Кука“, и легенде стоног тениса Тима Бола, завршен је победом човека. Немачки спортиста је „за длаку“ био бољи - 11:9.

Међутим, и поред тога што је одржан, меч није пружио оно што су многи очекивали - епску борбу човека и машине, људски осећај, инстинкт, таленат и способност против механичке брзине и прецизности. Сви који су то очекивали ће, нажалост, морати да сачекају.

Меч делује помало изрежирано. Бол у првим поенима делује потпуно немоћно, само трчећи и трудећи се, а робот га матира прецизним ударцима.

И онда, губећи 6:0, Тимо приређује неку врсту холивудског повратка. Одједном креће да шаље неодбрањиве ударце „Агилусу“ и приводи меч крају са резултатом 9:11.

Окршај попут овог могао је да представља изузетно занимљив увид у будућност спорта и такмичарске забаве. Нажалост, завршио се само као још једна фантастична реклама.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи