Читај ми!

"Xperia Z2", „Сонијев“ коњ за паметну трку

После само шест месеци "Xperia Z1" добила је наследника. За екран са 13,2 центиметара дугом дијагоналом „Сони“ је чак упослио своје телевизијско одељење, а Јапанци тврде да камера од 20,7 мегапиксела на „Experia Z2“ може да снима у Ultra HD резолуцији.

„Сони“ је одлучан да настави борбу на пољу паметних телефона. Тек шест месеци је прошло од представљања Xperia Z1, а јапански технолошки џин одлучио је да је време за нешто ново.

Иако је мало времена прошло и побољшања у односу на Z1 су на папиру мала, „Сони“ се ипак потрудио да понуди нешто што други немају.

Зато су у развоју екрана и камере упослили своје телевизијско одељење "Bravia".

Упркос томе што је екран мало већи него код Z1 (13,2 у односу на 12,7 центиметара) а задржао је исти број пиксела (1920 пута 1080), то и не значи да ће слика бити лошијег квалитета, пошто они који су имали прилике да га испробају у Барселони тврде да су одушевљени квалитетом слике.

Xperia Z2 задржала је исту камеру од 20,7 мегапиксела. Међутим, оно што је заиста импресивно јесте што ће ово бити први паметни телефон који ће моћи да снима у Ultra HD резолуцији.

Што се хардвера тиче Z2 ће свакако бити импресиван. Имаће чак три гигабајта радне меморије и 16 гигабајта простора на хард диску. Осим тога, „испод хаубе“ ће се наћи и Qualcomm Snapdragon 801 процесор, клоукован на 2,3 гигахерца, који ће се постарати да све тече изузетно глатко.

Xperia Z2 подлеже IP58 стандарду, што значи да је отпорна на прашину, песак и може да се без проблема урони у воду. 

Нажалост, још није најављено када ће изаћи на тржиште, али се очекује у другој половини године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво