Читај ми!

„Бугати вејрон“ више није најбржи на свету!

Тексашки произвођач аутомобила „Хенеси“ има зашто и да буде поносан – њихов „веном ГТ“ оборио је светски рекорд у брзини достигавши 435,31 километар на сат. Титулу најбржег серијски произвођеног аутомобила досад је носио „бугати вејрон супер спорт“ са достигнутих 434,29 километара на сат.

Најбржи серијски аутомобил на свету постао је „хенеси веном ГТ“, који је на Насиној писти на Флориди достигао 435,31 километар на сат, преноси Топ гир.

Тексашка „звер“ тако је „за длаку“ оборила рекорд супераутомобила „бугати вејрон супер спорт“ који је достигао 434,29 километара на сат.

Возач Брајан Смит рекао је за Топ гир да је аутомобил може још брже да иде.

„Када сам достигао 435 километара на сат још је вукао. Да сам имао дужу стазу могао бих још више да извучем из њега“, истакао је Смит.

Према његовим речима, да је имао још стазе могао је да нагази „венома ГТ“ још осам до 16 километара на сат.

Насина писта на Флориди на којој је вожен „отров“, дугачка је 5,18 километара, у поређењу са „Фолксвагеновим“ праволинијским тест-полигоном дужине 8,58 километара.

Што се тиче „звери“ испод хаубе, „веном ГТ“ има седмолитарски "V8" твин турбо, са 1.244 коњске снаге.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво