Читај ми!

Стигао "Galaxy S5"!

Јужнокорејски гигант „Самсунг“ у Барселони представио дугоочекивани "Galaxy S5". Нови паметни телефон има Супер АМОЛЕД екран дијагонале 13,3 центиметара, камеру од 16 мегапиксела, скенер отисака прстију, отпоран је на воду...

21.00 - "Samsung Galaxy S5" ће бити пуштен у продају 11. априла у 150 земаља широм света. Овом информацијом је и завршено представљање.

20.55 - Описана је и нова апликација "Health fitness manager" (Фитнес менаџер), као и "Life Fitness Coach" (Фитнес тренер). Aли све фитнес карактеристике захтеваjу и jeдан од паметних сатова "Galaxy Gear" – "Gear 2", "Gear 2 Neo" или ултратанки "Gear Fit" (слика испод). "S5" одликује и ANT+ конективност.

20.50 - Ту је и "Ultra Power Saving Mode", нови мод који ће учинити да овај апарат може у стању приправности да издржи и 24 сата.

20.43 - Карактеришу га и скенер за отисак прста (Finger Scanner), као и Мод за децу (Kids Mode). Први је представљен у контексту апликације „Мобилно плаћање“ (Mobile Payment), a oткључава и "Private Mode". Други једним кликом "S5" чини „пријатељем деце, уз одговарајуће апликације и услуге.

20.39 - "S5" има и IP67 сертификат, што овај смартфон чини отпорним на прашину и воду.

20.34 - Говорећи о Супер АМОЛЕД дисплеју, Ејм је објаснио да су светлост и контраст могући са локалним CE на 500 cd/m2, а функција димера на 2 cd/m2.

20.27 - Шин уступио место Жан-Данијелу Ејму из Европског телекомуникационог тела, који је објаснио шта купци желе: гламурозан изглед, одличну камеру, брз интернет, добру заштиту и да буду „у форми“ – све то "S5" има.

20.24 - Имаће другачија „леђа“ – перфорирана и у четири боје: електрик плавој, бакарној, црној и белој.

20.19 - Шин показује нови смартфон и истиче његову конективност – одликују га најновији LT, Wi-Fi MIMO и "Download Booster", који ће омогућити преузимање гигабајта за 30 секунди! Нагласио је и да камера има брз аутофокус, побољшани HDR и унапређене карактеристике за корисника.

20.15 - Коначно! Дејвид Парк из „Самсунга“ се попео на бину, захвалио оркестру и најавио извршнoг директора компаније, Ј.К. Шина. Господин Шин се на самом почетку говора захвалио корисницима „galaxy S“ апарата којих је више од 200 милиона у свету!

20.13 - Догађај вероватно касни, чим оркестар још увек свира.

20.00 - Гала вече почело наступом симфонијског оркестра.

19.10 - Тензија расте, представници медија испуњавају хол. Још мање од сат времена...

У „Самсунгу“ су спремни да данас, првог дана Светског конгреса мобилних технологија у Барселони, бране шампионску позицију на тржишту паметних телефона избацујући дугонајављивани "galaxy S5".

Јужнокорејски џин очекује да ће га нови телефон одржати на врху и испред главних ривала „Епла“ и кинеских произвођача, а вечерас од 20 часова по средњеевропском времену, обелоданиће све детаље и карактеристике свог новог „чеда“.

Добро обавештени блогери и технолошки сајтови истичу да ће "galaxy s5" имати 13,3 центиметара (5,25 инча) дијагоналу АМОЛЕД екрана, резолуције 2.560 пута 1.440 пиксела.

Даље наводе и да ће "S5" бити доступан у металној и пластичној верзији, које ће коштати 800 и 650 евра.

Што се процесора тиче, још није сигурно да ли ће у себи имати осмојезгарни, 64-битни Exynos 6 или Snapdragon 805. И док се за први дуго очекивало да ће бити уграђен у "S5", одскора је почело да се „шушка“ и о Snapdragon 805.

Многи сматрају да ће оба процесора бити искоришћена, односно да ће се Exynos 6 наћи у металној верзији, док ће Snapdragon 805 бити уграђен у пластичну.

Осим свега овога, уређај ће имати 16 мегапиксела камеру, а што се оперативног система тиче биће инсталиран, очекивано, Андроид 4,4 Кит Кет. Телефон ће имати и скенер отисака прстију.

Такође, добро упућени извори тврде и да ће „Самсунг“ у блиској будућности избацити и "galaxy S5 mini" и "galaxy S5 zoom".

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се