Читај ми!

Још мало па ће војници возити Оптимус Прајм

Пентагон је објавио концептуалне фотографије новог пројекта свог одељења за напредна истраживања. У питању су роботи који ће моћи да се трансформишу за потребе разних задатака. Трансформерси стижу!

Америчка агенција за напредна истраживања (DARPA) објавила је да развија роботе по узору на трансформерсе. Наравно, мораће још много времена да прође да би постали слични као они из остварења Мајкла Беја, али узимајући у обзир функционалност и задатке које новији модели могу да испуне можда то и неће бити толико далеко.

Названи ARES (Aerial Reconfigurable Embedded System), први дронови који ће бити развијени служиће за пребацивање трупа и возила на непријатељску територију.

Осим тога, ARES ће моћи да се модификује у летеће амбулантно возило, које ће спроводити евакуцију повређених.

Пројекције показују летеће дронове који могу да буду прилагођени многим потребама и на које могу да буду прикачени разни модули, зависно од задатка који треба да обаве.

„Циљ нам је да развијемо флексибилни, брзи, ефикасни систем који неће зависити од терена, а који ће моћи да пружи заштиту и помоћ војницима на земљи док испуњавају своје задатке“, наводи се у саопштењу Агенције.

Развој и дизајн система развија „Локид Мартин“, а ARES се тренутно налази у трећој и последњој фази усавршавања.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се