Читај ми!

Из Канаде стиже суперауто!

Змај на точковима, "felino cB7", макар према првим информацијама које стижу од његових конструктора, прети да помути рачуне владарима тржишта спортских аутомобила.

Без обзира на хиљаде и хиљаде аутомобила које Канада произведе за Америку, канадска аутоиндустрија деценијама није била озбиљан играч на светском тржишту.

Када су у питању „потпуно канадски четвороточкаши“, са електричним двоседом "campagna T-Rex" прича се мање-више завршава.

Све до сада.

Канадски возач (пре)брзих аутомобила Антоан Бесет верује да ће модел "felino cB7" променити штошта.

Реч је о моћном карбонском спортском возилу представљеном у Монтреалу 16. јануара.

Док Бесет већину детаља држи у тајности, до јавности су ипак стигле вести да је реч о змај возилу опремљеном „Џенерал моторсовим“ V-8 мотором запремине 6,2 литра, снаге 525 коњских снага, као и мењачем са шест брзина.

„Фелиново“ чедо више изгледа као возило намењено тркачким стазама него улицама. У прилог томе говори и могућност уградње система хлађења карактеристичног за звезде стаза Формуле 1.

Претпродукција креће ове године, мистериозно најављује Бесет.

Циљ компаније је да овај лепотан буде доступан љубитељима брзе вожње за мање од 100.000 долара, што је прилична сума када су кола у питању, али не и астрономска цена за оне који жуде за јединственим моделима.