Читај ми!

Бицикл који пречишћава ваздух

Тајландски инжењери и дизајнери осмислили су сјајни концепт бицикла који ће, уколико заживи, пречишћавати ваздух док га возите. Између ручки се налази филтер који пречишћава ваздух док струји кроз њега.

Дизајнери из тајландске фирме "Lightfog Creative" представили су концепт бицикла који између ручки има филтер за пречишћавање ваздуха.

Сјајна идеја могла би у блиској будућности да постане стварност, јер десетине милиона људи дневно користи ове двоточкаше као превозно средство.

Чим возач крене да окреће педале, филтери хватају прашину и чисте загађени ваздух и таквог га испуштају према бициклисти.

„Првобитна идеја је да окретање педала производи чист ваздух, али бицикл има и мали мотор на батерије, па ће наставити да чисти ваздух и кад стоји“, наводе из тајландске компаније.

Сада им само предстоји да пронађу инвеститора, али с обзиром на одличну идеју не би требало да буде проблема.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара