Читај ми!

Играчи видео-игара изједначени са спортистима

Пре пет месеци власти Сједињених Америчких Држава формално су изједначиле играче видео-игара са традиционалним спортистима. Сада је, коначно, прва таква виза и издата.

Видео-игре су одавно прерасле оквире забаве за најмлађе, а компаније које их развијају и продају зарађују огроман новац, који се рачуна у милијардама, па и десетинама милијарди долара.

Последњих година добри играчи, који снаге одмеравају на светским такмичењима са милионским наградним фондовима, посебно се цене, а у коликој мери довољно говори пример Сједињених Америчких Држава, које су их изједначиле са традиционалним спортистима.

Тако је Јужнокорејац Ким „Вајолет“ Донг Хван, иначе професионални играч Старкрафта, 9. децембра добио визу на пет година, која му омогућава да живи, такмичи се и зарађује у САД.

Ким је рекао да је одушевљен што је добио визу, додајући да му је циљ да постане држављанин САД.

„Ово ће ми потпуно променити живот“, истакао је Ким, коме је већ три пута одбијен захтев да студира енглески у САД због чега је пропустио прилику да се такмичи у оквиру такмичења "World Championship Series" у Старкрафту.

Иначе, овај Јужнокорејац се током своје изузетно успешне каријере окитио бројним наградама.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво