Читај ми!

Провидни екран постаје стварност!

Револуционарни смартфон са провидним монитором, који ће корисницима омогућити управљање са обе стране апарата, стићи ће из „Самсунга“ на тржиште у наредних годину дана. За сада се бавимо њиховим патентом који даје добар увид у невероватне могућности.

Јужнокорејска компанија „Самсунг“ избацила је патент за смартфон који ће бити потпуно провидан попут стакла, а омогућиће кориснику да га контролише и спреда и са задње стране, пише Дејли мејл.

Нова технологија ће тако омогућити да се уређај користи, а да прсти не блокирају екран. На тржишту би револуционарни производ требало да се појави у наредних годину дана.

Корисници транспарентног телефона моћи ће први пут у историји да контролишу видео-снимке без блокирања екрана, а неке његове функције биће доступне с обе стране, док ће друге бити резервисане само за додир предњег или задњег дела монитора телефона.

Исто тако, могућност померања различитих фајлова унутар фолдера подразумевају истовремено коришћење обе стране екрана, што још више проширује могућности тог апарата.

Софтверска примена револуционарног екрана свакако ће променити начин на који апликације, па и оперативни систем модерних телефона функционишу.

Контролисање програма са задње стране сигурно ће ускоро наћи своју примену и у игрицама за телефон, где ће само машта програмера бити граница.

Кад се телефон појави на тржишту, на њему ће већ постојати одређене функције које су сад људима потпуно непознате, али ће се нова технологија након тога убрзано ширити и пронаћи све већу употребу провидног екрана.

Посебно интересантна карактеристика новог транспарентног телефона приказана је на патенту, а подразумева фотографисање једноставним покретом прста који није исти као на сад познатим мобилним уређајима.

Занимљиво је то да ће употребом са задње стране бити могуће контролисање видео-записа без блокирања слике.

Нови екран омогућиће тродимензионални распоред фолдера, олакшаће се манипулација фотографијама и другим медијима, а употреба телефона биће безбеднија због дупле шеме за откључавање.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара