Читај ми!

"Busy Bee Sky Kingdoms" из суботичке кухиње

Видео-игру за паметне телефоне "Busy Bee Sky Kingdoms", која је за кратко време постала веома популарна, осмислили су и направили деветнестогодишњаци из Суботице. Игра је опуштена, без претеране акције, без нервирања и у њој ће моћи да уживају и млађи и старији играчи.

Деветнаестогодишњаци Ненад Прерадовић из Бајше и Вукашин Лаушев из Суботице направили су и покренули игру Busy Bee Sky Kingdoms, која је за само неколико дана достигла запажену популарност.

Прерадовић је за агенцију Бета испричао да је цела замисао за игру за паметне телефоне настала када су били у трећем разреду средње школе, а озбиљно су јој се посветили прошлог децембра.

„Кроз рад на игри смо много научили, постали смо бољи у томе што радимо, пронашли нова решења за проблеме на које смо наилазили. Требало нам је више од 11 месеци да од једне идеје дођемо до производа који је спреман за ширу јавност, спреман за маркет“, испричао је Прерадовић.

Према његовим речима, игра је предвиђена за све узрасте и она не садржи никакав вид насиља, грубих речи или порока.

„Хтели смо да направимо игру која ће бити опуштена, без претеране акције, без нервирања, игру у којој ће моћи да уживају сви, како они најмлађи тако и они најстарији. Тиме смо постигли ефекат да се људи осећају опуштено, смирено и помало искључено из бучног и брзог света око нас“, навео је Прерадовић.

Додао је да је игра у 2Д технологији, јер се многи старији играчи још сећају дана када су на „нинтенду“ и сличним конзолама играли игре као што је Супер Марио, и нису знали за све „чари“ 3Д графике.

Прерадовић је објаснио да је игра ипак обогаћена детаљима и ситницама које дају привидни осећај 3Д технологије.

Захвалио је свима који коментаришу игру, јер их то мотивише да уче и да раде, као и да у будућности створе нешто још боље.

„Наравно, у потпуности желимо да се држимо наше првобитне идеје, а то су игре без икаквог вида насиља, јер сматрамо да деца све више узимају пример и граде своју личност на основу ствари виђених на екранима“, истакао је Прерадовић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара