Читај ми!

„Мустанг“ за 21. век

Ретко који аутомобилски заљубљеник ће рећи да му се не свиђају амерички, такозвани "muscle car", аутомобили из шездесетих и седамдесетих година. Сјајни дизајн и „чудо“ испод хаубе увек су привлачили пажњу, а можда и најпопуларнији међу њима био је „форд мустанг“. Сада је легендарни четвороточкаш спреман и за 21. век.

Амерички спортски аутомобили из шездесетих и седамдесетих година прошлог века постали су легендарни међу ентузијастима четвороточкаша. Ако би једно возило требало издвојити већина би се сложила да је то „форд мустанг“.

Први пут осмишљени и прављени у време када нико није питао за цену горива и када су перформансе и „шмекерски“ изглед биле једино важне, „мустанг“ је обележио једно доба. Нарочито након филма Булит са Стивом Меквином. 

Ипак, последњих деценија амерички аутомобили високих перформанси, такозвани "muscle cars", почели су да губе тржишну трку за економичнијим европским и азијским четвороточкашима.

Осим тога, и дизајнери нових модела некако нису испунили очекивања за оним старим „шмекерским“ изгледом, који је толико био популаран некада.

Међутим, „Форд“ је сад одлучио да уведе „мустанга“ у 21. век. Спајајући класичан изглед са модерним дизајном, комбинујући са тиме нове технологије и чинећи га много ефикаснијим и економичнијим.

Модеран изглед добро је уклопљен са традиционалном предњом решетком, као и са класичном поставком задњих светала.

Први пут у историји „мустанга“, изузев модела „кобра“ 1999. године, „Форд“ је избацио архаичну осовину и заменио је независним задњим вешањем. Заљубљеници у брза кола деценијама већ траже то од „Форда“, али је америчка компанија то тврдоглаво одбијала до сада.

Све је то лепо, али зна се шта је срце сваког „мустанга“. Оно испод хаубе.

Будући власници моћи ће да бирају између три типа мотора. "V6" са 305 коњских снага, петолитарски "V8" са 420 и, можда и најинтересантнији, турбо "V4" са 305 коњских снага и запремином од 2,3 литра.

Перформансе, потрошња и цена још нису саопштени. Једино што је са сигурношћу најављено јесте да ће се нови „мустанг“ појавити 2015. године.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво